UE anunță oficial că nu mai oferă cei 28 de milioane de euro pentru reforma justiției din Moldova

Oficialii europeni au anunțat că UE nu va mai transfera fonduri pentru bugetul de stat moldovean pentru a susține reformele în sectorul justiției, se spune într-un comunicat plasat pe pagina lor oficială.

Potrivit lor, aceste fonduri au fost disponibile pentru autoritățile din Republica Moldova care promiteau să le utilizeze pentru reforme în sectorul justiției, mai ales în perioada anilor 2014 și 2015.

„UE a urmărit cu atenție procesul de implementare a reformelor și a notat că autoritățile din Republica Moldova au arătat un angajament insuficient pentru a implementa reforme în sectorul justiției în anii 2014 și 2015. Reformele necesare nu au fost implementate. Ca rezultat, progresul înregistrat nu a fost suficient. Aceasta înseamnă că autoritățile din Republica Moldova nu au îndeplinit condițiile UE pentru a primi un ultim transfer financiar în cadrul programului de reforme a sectorul justiției, în valoare de 28 milioane EURO. Această sumă nu va fi transferată în bugetul de stat al Republicii Moldova, ci va rămâne la UE”, se anunță în comunicat, citat de unimedia.info.

Șeful Delegației UE în Republica Moldova, Ambasadorul Peter Michalko, a menționat: “UE continuă să ofere suport moldovenilor, care lucrează din greu pentru un viitor mai bun. Analizăm acum asupra modului în care am putea să ajutăm cetățenii în anii care vin. Noi dorim să oferim prioritate proiectelor care îmbunătățesc direct viața moldovenilor.”

La finalul comunicatului se mai spune că UE a pus în așteptare plățile pentru suportul bugetar din alte patru sectoare.

Foto simbol adevarul.ro

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns