Turneu la lupte libere în memoria pompierilor eroi

În memoria eroilor-pompieri din raionul Teleneşti, Gheorghe Șova și Nicolae Popa, căzuți la datorie, sâmbătă, în sala de sport a Școlii profesional-tehnice din Telenești s-a desfășurat turneul național la lupte libere, ediția a III-a. Au participat tineri din 12 școli sportive şi licee din  țară, inclusiv din Telenești, Ialoveni, Șoldănești, Basarabeasca, Chișinău, Orhei, Soroca, Ungheni, Hâncești, Nisporeni, de Liceul Sportiv Municipal și Liceul Internat Sportiv din Chișinău.

După cum ne-a relatat Petru Pasat, unul din inițiatorii organizării acestui turneu, fost antrenor la Școala de Sport din Telenești, care special a venit de la Londra, unde activează în prezent, competiţia adună tot mai multe echipe din toată țara.

”Pentru buna desfăşurare avem tot sprijinul APL și structurilor de forță din raion. Când am demarcat acest turneu acum trei ani, nu am intuit cât suflet, emotivitate va avea. E dovadă că fapta acestor doi tineri eroi care și-au pierdut viața la datorie  rămâne vie” a remarcat antrenorul.             

Învingătorilor pe fiecare categorie de greutate li s-au înmânat medalii, diplome și premii bănești. Pe primul loc s-a clasat echipa Școlii de Sport din Telenești, care a obținut 9 medalii (câte 3 de aur, argint şi bronz), locul II i-a revenit  echipei Școlii de Sport “Speranța” din Chișinău – 6 medalii (câte 2 de aur, argint și bronz) și locul III l-a obținut echipa Școlii de Sport din Orhei – 6 medalii  (1 de aur, 3 de argint și 2 de bronz).

Distincțiile au fost înmânate de Diana Manoli, președinta raionului Telenești, Pavel Casian, șeful Direcției Cultură, Tineret și Sport,  Ion Veșcă, șeful Secției Situații Excepționale Telenești. 

Ion Cernei

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns