Turneu în memoria eroilor căzuți la Nistru  

Turneul tradițional de volei, care se organizează din anul 1995 în memoria lui Cezar Roman și Ion Panța, polițiști originari din Fedoreuca, raionul Orhei, ambii Cavaleri ai ordinului “Ştefan cel Mare”, căzuți cu moarte de erou în războiul de la Nistru, s-a desfăşurat în sala de sport a Gimnaziului  din Ciocâlteni. În afară de gazde au participat echipe din Mălăiești și din cadrul Batalionului cu destinație specială ”Fulger” al MAI.

Dar mai întâi participanţii au mers, împreună cu dna Valentina Roman, mama lui Cezar Roman și dna Efimia Panța-Botnari, sora lui Ion Panța,  la mormintele celor doi eroi, pentru a se reculege şi a depune flori.

În turneu a învins echipa BDS ”Fulger”, care a intrat în posesia Cupei instituită în numele celor doi eroi.

Valentina Roman şi-a exprimat recunoştinţa pentru faptul că eroii nu sunt daţi uitării:

”Mulțimim primarului Ion Ionașcu și tuturor sătenilor inimoși, colegilor lui Cezar pentru acest turneu al memoriei. El întreține vie amintirea despre ființele dragi, pe care le-am pierdut în acel război. Astfel, am primit susținere morală și putere din partea dumneavoastră, dăinuirea având un rost pentru mine or, viața, aspirațiile lui Cezar trebuie trăite în continuare”, a spus mama eroului.

Evenimentul a fost întregit şi de un concert. Poetul și  bardul local Vasile Știrbu a interpretat, alături de elevii  gimaziului, cântece patriotice. Cei prezenţi au fost invitaţi la o masă de pomenire.

Reporter ”C”

Distribuie

Lasă un răspuns