Trei încercări – aceeaşi învingătoare

După două tentative, rezultatele cărora au fost anulate, la indicaţia Ministerului Educaţiei, la Şoldăneşti, s-a repetat etapa a patra a concursului pentru suplinirea funcţiei de manager al Liceului Teoretic „Ştefan cel Mare”. Concurentele au fost examinate de o nouă comisie. Însă şi aceste rezultate ar putea fi contestate.

Cu o diferenţă de 1,51 puncte, Raisa Gonţa a învins şi de această dată în concursul pentru ocuparea funcţiei de manageră a Liceului Teoretic „Ştefan cel Mare” din Şoldăneşti. Contracandidata ei, Viorica Caranciuc, susţine că, dacă vor fi atestate abateri de la regulamentul de desfăşurare a concursului, va contesta din nou rezultatele finale.

Conform Regulamentului, în componenţa comisiei de concurs se cuvine să fie inclus un director dintr-o instituție similară de învățământ din aceiași unitate administrativ-teritorială care are experiență, prestigiu profesional și realizări remarcabile. Pentru acest rol a fost aleasă Eugenia Jora, manageră la liceul din Răspopeni.

Pentru a prezenta planul de dezvoltare al instituţiei în următorii ani, candidatelor li s-a oferit câte 15 din 45 de minute rezervate pentru interviu.

Potrivit lui Alexandru Grădinari, șef adjunct al Direcției Învățământ Șoldănești, președintele comisiei de concurs, Raisa Gonţa şi-a prezentat planul strategic în timpul rezervat. Din cauza proiectului său voluminos, Viorica Caranciuc nu a reuşit să se încadreze în timpul indicat. Comisia i-a acordat suplimentar încă 2 minute. Ambele concurente au primit aceleaşi întrebări din partea juriului. Raisa Gonţa a fost apreciată cu 6,85 puncte. Viorica Caranciuc a acumulat 5,34 puncte.

Amintim că Ministerul Educaţiei a anulat de două ori decizia comisiei de concurs pentru suplinirea funcţiei de manager al Liceului “Ştefan cel Mare”. Viorica Caranciuc nu a fost de acord cu rezultatele concursului, acuzând membrii comisiei de părtinire. Abaterile au fost confirmate şi de Ministerul Educaţiei, care a dispus repetarea etapei a patra – interviul – a concursului cu o comisie în componenţă nouă.

Victor Sofroni

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns