Trei bărbați, cercetați penal după ce au mers la vânătoare fără autorizație și cu o armă deținută ilegal

Doi frați din Rezina și un bărbat din Călărași, au fost prinși de oamenii legii în timp ce se aflau la vânătoare într-o pădure din Ialoveni. Inițial, aceștia au încercat să se eschiveze, însă au fost stopați și documentați, iar acum riscă amenzi usturătoare pentru fapta lor.

Potrivitunimedia.info, poliția a fost alertată la data de 9 mai 2020, la ora 18:00, de către un locuitor al orașului ialoveni, care se afla în câmp la lucrări agricole. Acesta a comunicat oamenilor legii că ar fi auzit mai multe împușcături și ar fi observat un automobil de marca Peugeot Partner ce se deplasa prin câmp. Totodată, acesta a anunțat și un membru al Societății vânătorilor și pescarilor din raionul Ialoveni.

La scurt timp, la fața locului a apărut un echipaj de poliție, dar și trei membri ai societății vânătorilor.

În urma măsurilor întreprinse, automobilul de marca Peugeot Partner a fost stopat, iar persoanele care se deplasau în el au fost documentate.

Poliția menționează că inițial făptuitorii ar fi încercat să se eschiveze, însă cu ajutorul membrilor Societății vânătorilor, le-a fost blocată calea.

Ulterior, s-a stabilit că în automobilul menționat se aflau trei bărbați, unul de 24 ani din raionul Călărași și alții doi frați, de 36 și 40 ani, originari din raionul Rezina.

Fiind cercetat automobilul, în interiorul acestuia a fost depistată o armă de vânătoare de model IJ 17, calibrul 16 mm, un tub de cartuș și două păsări împușcate (un fazan și un porumbel). Ulterior s-a stabilit că arma depistată era deținută ilegal.

Pe cazul dat a fost inițiat proces penal în cadrul căruia urmează a fi stabilite toate circumstanțele, la fel au fost acumulate materiale conform art.128 Cod contravențional al RM, vânătoarea fără autorizație, fără carnet de vânător și fără permis de deținere a armei, care urmează a fi transmise după competență Inspecției ecologice.

La fel poliția urmează să identifice cui aparține arma și să sancționeze persoana care deținea arma ilegal, conform art.361 Cod Contravențional, inclusiv șoferul automobilului va fi sancționat conform art.242 Cod contravențional pentru deteriorarea neesențială a automobilului ce aparține unui membru al Societății vânătorilor.

 

Distribuie

Lasă un răspuns