Tratament contra cancerului de plămâni, aprobat de Comisia Europeană

Un tratament revoluționar care crește rata de supraviețuire în rândul bolnavilor de cancer pulmonar a fost aprobat de Comisia Europeană în septembrie c.

Comisia Europeană a aprobat medicamentul imonoterapeutic “Imfinzi” al “AstraZeneca”, pentru tratarea pacienţilor cu cancer pulmonar inoperabil, a căror boală a avansat local, dar fără metastaze, a anunţat grupul farmaceutic, transmite Reuters.

Aprobarea europeană este pentru pacienţi ale căror tumori exprimă un biomarker cunoscut sub numele de PD-L1 pentru cel puţin 1% din celulele tumorale şi a căror boală nu a progresat în urma chimioterapiei bazată pe platină şi a terapiei cu radiaţii.

”Pacienţii din Europa diagnosticaţi cu cancer pulmonar inoperabil cu celule non-mici (NSCLC) au acum o nouă opţiune de tratament. “Imfinzi” este singura imunoterapie aprobată sub această formă curativă şi suntem mândri să aducem un nou standard de tratare a acestei boli dificile”, a spus vicepreşedintele executiv al “AstraZeneca”, Dave Fredrickson, care conduce divizia de oncologie a grupului.

Medicamentul a fost aprobat pe baza rezultatelor studiului clinic de fază a III-a PACIFIC, potrivit news.ro.

 

Distribuie

Lasă un răspuns