Tradiţiile fac satul să dăinuiască

Am impresia uneori că acasă, în sătucul meu mic de pe malul Nistrului, soarele răsare mai altfel, mai frumos nu știu cum. Și aceasta, poate, se datorează tradițiilor și obiceiurilor care se mai păstrează la noi şi care dau comunităţii un farmec aparte și o bucurie mare sufletească consătenilor.

Satul Țâpova din raionul Rezina este un sat mic care a ținut, ține şi sperăm că va ţine în continuare aceste tradiții sfinte moștenite din generaţie în generaţie.

Pe 23 noiembrie 2019, de exemplu, satul a fost invitat la un program festiv cu ocazia celebrării a 15 ani de activitate a casei locale de cultură. Publicul, dar şi colectivele de artişti amatori ce activează la această instituţie, au fost salutate de șefa casei de cultură, Nina Saharnean şi primarul Veceslav Iftodi.

În continuare ansamblul Vatra Țâpovei a încălzit sufletele oamenilor cu melodii populare vechi adunate şi interpretate pe parcursul celor 15 ani de activitat. Au fost recitate poezii, actorii locali au propus consătenilor câteva scenete.

Colectivul de dans modern Ghioceii a ridicat dispoziția spectatorilor cu o suită de dansuri.

Domnul primar le-a mulțumit tuturor şi în primul rând doamnei Saharnean pentru munca cu abnegaţie și ne-a înmânat la fiecare câte o diplomă şi un mic cadou. Cei prezenţi la festivitate au participat şi la o tombolă, iar la final au fost serviţi cu dulciuri pregătite de organizatori. 

La rândul lor, spectatorii au răsplătit organizatorii festivităţii şi artiştii amatori cu flori, aplauze şi cuvinte de apreciere.   

Maria Ababii, elevă 

 

Distribuie

Lasă un răspuns