Toți liderii PNL din România se autoizolează pentru 14 zile. Un senator, infectat cu coronavirus

Toți membrii Biroului Permanent Național al PNL din România se vor izola la domiciliu. Anunțul a fost făcut de premierul Ludovic Orban. Se întâmplă după ce senatorul Virgil Chițac a fost testat pozitiv pentru noul tip de coronavirus.

Am cerut Ministerului Sănătății un mecanism rapid de anchetă epidemiologică în PNL. Miniștrilor și membrilor BEX PNL li se vor prelua probe pentru diagnostic rapid. Toți membrii PBN al PNL se vor izola la domiciliu. Toți senatorii PNL au obligația să se autoizoleze. Mă voi izola la Vila Lac 1 unde vom avea toate atribuțiile exercitate. Urmează să luăm o decizie pentru a vedea unde se izolează miniștrii. Pentru membrii BEX am cerut să li se preleveze probe, după prelevare, toți se vor izola la domiciliu. Miniștrii trebuie să rămână în funcțiune pentru a lua decizii și pentru a apăra sănătatea cetățenilor“, a spus Orban.

Ludovic Orban a anunțat că în aceste condiții, nu mai merge la Cotroceni pentru consultări, pentru că asta ar însemna să expună riscului și președintele României.

Totodată, ministrul Sănătății a precizat că premierul este asimptomatic. El a recomandat jurnaliștilor să se izoleze și să ceară diagnosticarea, pentru siguranța lor.

La Parlament, fiind vorba de un senator, e absolut necesară ancheta epidemiologică. Pentru toți parlamentarii, mai ales senatorii să nu aștepte ancheta epidemiologică, să nu intre în contact cu nimeni”, a mai spus Orban, citat de Digi24.

Sursa: deschide.md

Distribuie

Lasă un răspuns