Totalurile Expoziției naționale „Fabricat în Moldova” 2020

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) a prezentat totalurile celei de-a XIX-a ediție a Expoziției naționale „Fabricat în Moldova” 2020, cu genericul „Acasă! Autentic! Autohton!”

Potrivit președintelui Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova Sergiu HAREA, Expoziţia a adunat 460 de antreprenori autohtoni, din 18 raioane şi UTA Găgăuzia, din diferite ramuri ale economiei naționale: industria alimentară, ramura vitivinicolă, industria mobilei, industria ușoară, utilaje, tehnică și aparataje, instituții de cercetări științifice, meșteri populari şi alte domenii.

Din regiunea Orhei la Expoziţie a fost prezent doar raionul Orhei, nu şi agenţi economici din raioanele Rezina, Teleneşti, Şoldăneşti.

În acest an, expoziția a fost vizitată de aproximativ 61 500 de persoane, din R. Molodva, România, Belgia, Ungaria, Italia, Marea Britanie, Ucraina, Belarus, Federația Rusă, Turcia, Israel, Georgia, etc,  care au fost impresionate de calitatea produselor și de prețurile expozanților. procesul de organizare a expoziţiei, implicându-se în calitate de voluntari.

Au fost inițiate peste 110 rapoarte și contracte de colaborare,  acorduri de intenție, dintre agenții economici autohtoni și reprezentanții vizitatori de peste hotare. Majoritatea contractelor încheiate au fost din domeniul conservațiilor fructelor și legumelor, ambalării, textilelor, prestării de servicii, mai menţionează sursa citată.

 

Distribuie

Lasă un răspuns