Tot satul Mateuţi va avea non stop apă la robinet

În anul 2020, satul Mateuți din raionul Rezina va celebra cea de-a 470-a aniversare de la prima atestare documentară. Pe lângă faptul că anul curent este un an jubiliar, acesta este nu mai puțin fructuos comparativ cu anii precedenți atât pentru administraţia publică locală, cât şi pentru săteni. La data de 18 februarie curent, în localitatea dată avut loc un eveniment foarte important – finalizarea cu succes a Proiectului ”Construcția fântânii arteziene în satul Mateuți”.

Alături de locuitorii satului la solemnitate au participat şi Excelenţa Sa Angela Ganninger, ambasadoare extraordinară şi plenipotenţiară a Germaniei în Republica Moldova (în ima-gine, în prim plan, în dreapta, alături de primara satului Mateuţi, Angela Ursachi), Sergiu Guţu, reprezentantul Băncii Germane KfW în Moldova, Iurie Chiorescu, directorul IP Fondul de Investiţii Sociale din Moldova, Ion Mânăscurtă, directorul “Fedion-COM” SRL, antreprenorul proiectului, Valeriu Ciorici, preşedintele raionului Rezina.

Potrivit Angelei Ursachi, primara localităţii, proiectul a fost realizat cu suportul financiar în valoare de 991 838 lei al Guvernului Germaniei în parteneriat cu Banca Germană KfW plus contribuţia Primăriei Mateuţi în sumă de 223 100 lei prin intermediul Fondului de Investiții Sociale din Moldova. Cu aceste resurse a fost construită a doua fântână arteziană pentru a aproviziona cu apă potabilă de calitate toate gospodăriile din localitate. Doar din sonda existentă, mai ales vara, nu se reuşea a aproviziona consumatorii cu cantitatea necesară de apă. Graţie acestui proiect toate gospodăriile din satul Mateuți vor avea în continuare non stop apă potabilă la robinet.

Vladimir Polihovici, responsabilul tehnic de construcţia sondei a adăugat că apa pompată de la o adâncime de peste 200 de metri corespunde tuturor parametrilor de calitate, ceea ce este un adevărat cadou pentru săteni.

Primara Angela Ursachi a mulţumit cordial Guvernului Germaniei, Băncii Germane KfW, Fondului de Investiții Sociale din Moldova pentru aportul financiar nerambursabil și necondiționat  la dezvoltarea inrfastructurii localității şi a decernat participanţilor la realizarea proiectului Diplome de onoare.

Victor Lupaşcu

Distribuie

Lasă un răspuns