Toate serviciile sunt prestate pe loc

În adresa redacţiei săptămânalului CUVÂNTUL au parvenit câteva plângeri orale de la locuitorii raionului Rezina în privinţa activităţii Centrului de Sănătate Publică cu următorul subiect: în urma reformării acestei instituţii locuitorii raionului care au nevoie de perfectarea unor documente de profil sunt impuşi să meargă la Centrul de Sănătate Publică regional Orhei, iar uneori pentru o semnătură sau ştampilă trebuie să facă încolo câteva drumuri. Poate ar fi cazul ca o dată în săptămână, o persoană din administraţia Centrului să presteze serviciile respective ne-mijlocit la Rezina?

Solicitat să comenteze problema abordată de cititori, Ion Bolboceanu, directorul Centrului de Sănătate Publică Orhei ne-a răspuns:

– În legătură cu crearea Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică şi reorganizarea persoanelor juridice subordonate ei, Centrul de Sănătate Publică Orhei, cu statut de direcţie a Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, deserveşte în continuare şi raioanele Rezina, Şoldăneşti şi Teleneşti. Raionul Rezina dispune de 12,5 unităţi de specialişti în acest domeniu, dar la moment sunt ocupate 9,5 unităţi. Circulaţia documentelor este asigurată prin intermediul Ghişeului unic, care primeşte cererile de luni până vineri, până la ora 12.00. De trei ori pe săptămână este asigurată conexiunea Ghişeului cu Centrul de Sănătate Publică Orhei, inclusiv cu administraţia, fapt care exclude deplasarea persoanelor la Orhei pentru perfectarea actelor, ne-a asigurat Ion Bolboceanu, directorul Centrului de Sănătate Publică Orhei.

 

Distribuie

Lasă un răspuns