Tinerii vor să contribuie prin votul lor la schimbarea situaţiei din ţară

Dan Banari este originar din satul Samașcani. Actualmente își face studiile la Liceul Teoretic Alexei Mateevici din orașul Șoldănești. La 24 decembrie trecut a împlinit 18 ani. Astfel, el a obținut dreptul constituțional de a alege și a fi ales. Chiar dacă majoritatea din cei intervievați insistau că tânăra generație este pasivă, că nu este motivată să participe la scrutin, Dan a spulberat aceste afirmații. El va merge la alegeri.

Dan ne-a spus că va participa la alegeri nu din curiozitate. El speră că prin implicarea sa poate influenţa îmbunătățirea stării de lucruri în Republica Moldova.

De fapt, mai mulți liceeni ne-au spus că neapărat vor merge la secția de votare. Aceștia se arată convinși că doar manifestând activism civic poți influența situația din țară.

Alegerile din Republica Moldova au loc la fiecare patru ani și sunt de două tipuri: locale și parlamentare. În acest an, locuitorii țării noastre vor avea ocazia să participe la parlamentarele care se vor desfășura la 24 februarie conform sistemului mixt, diferit de sistemul proporţional, valabil până acum.

Chiar dacă multă lume ne-a declarat că pe 24 februarie va merge la urnele de vot, încă nu toţi s-au hotărât pe cine vor susține. Mai mulţi alegători ne-au spus că nu cunosc pretendenţii la mandatele de parlamentar. În plus, alegătorii recunosc că nu au încredere în politicieni, partide, guvernări, care în ultimele decenii s-au tot compromis…

Victor Sofroni

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns