Tinerii vor fi mai în siguranță

Pentru a realiza acest scop, ei și-au consolidat atât cunoștințele teoretice, cât și starea fizică. Aceste aptitudini le-au fost necesare și pentru participarea în cadrul competițiilor regionale ”Împreună reducem riscurile”. Concursul a fost organizat de Serviciul Protecție Civilă și Situații Excepționale Orhei.

Pe parcursul a două zile, 13 echipe din localitățile din regiunea Orhei au studiat și pus în aplicare instrumente și metode de asigurare a siguranței în viața cotidiană. Potrivit lui Viorel Patraș, arbitrul principal al competițiilor, șef adjunct al direcției Protecție Civilă și Situații Excepționale Orhei, în prima zi la școala securității angajații Serviciului Protecție Civilă și Situații Excepționale Orhei au familiarizat elevii cu regulile de asigurare a securității, cu metodele de acordare a primului ajutor în caz de situații excepționale. Tot la etapa inițială, elevii au avut posibilitatea să-și verifice pregătirea fizică și cunoștințele acumulate în cadrul atelierelor de instruire.

Mulți dintre adolescenți și-au testat forțele în alpinism, au încercat să pună în aplicare utilajul și echipamentul salvatorilor și pompierilor.

Mai dificilă a fost a doua zi, când echipele au fost puse în situații similare cu cele existente în viață. Tinerii salvatori au fost plasați în incendii și accidente improvizate, pentru depășirea cărora au depus destule eforturi.

La Şcoala Securității au participat elevi de la instituții de învățământ din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești. După cum relatează www.consiliu.rezina.md,  raionul Rezina a participat la acest proiect cu 48 de elevi de la Liceiele “Alexandru cel Bun” şi „Olimp” din centrul raional, “Ion Creangă” din Cuizăuca și „Ioan Sârbu” din Ignăței. Elevii de la „Olimp” s-au clasat pe locul I, iar cei de la „Alexandrul cel Bun” – pe locul II.

Școala Securității este un proiect comun al Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Culturii, Educației și Cercetării, susținut de UNICEF în Moldova.

Distribuie

Lasă un răspuns