Tinerii în acţiune

Recent, s-a desfășurat a treia ședință a Reuniunii Tineretului, cu participarea a peste 50 de tineri din localitățile raionului.

Tinerii au discutat despre diversele probleme, din diferite domenii, existente în comunități, cât și despre contribuția tinerilor în soluționarea unora dintre ele, prin implementarea acțiunilor și proiectelor locale de voluntariat.

Întruniţi în grupuri, tinerii au identificat ce neajunsuri văd în localităţile lor, problemele cu care luptă zilnic şi le-au prezentat în faţa colegilor.

Toţi participanții au fost activi, abordând diverse teme: de la necesitatea renovării căminelor de cultură, instalării iluminatului stradal, reparaţiei drumurilor, lipsa sistemelor de apeduct şi canalizare, tomberoanelor, locurilor de odihnă până la comportamentul neadecvat, insuficienţa tehnologiilor moderne, neîncadrarea tinerilor în activităţile festive, dezinteresul pentru tot ce se întâmplă în sat, pentru activităţile benevole de voluntariat etc., etc. S-a făcut schimb de idei și sugestii, demonstrându-se că tinerii sunt ambițioși, energici, cu idei ingenioase, cu abilități, apți de a face lucruri frumoase.

Mulțumim mult participanților, contăm și în continuare pe o conlucrare eficientă.

Secţia Cultură, Tineret şi Sport Teleneşti

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns