Tinerii din Orhei s-au întrunit să discute despre problemele şi necesităţile lor şi să identifice soluţii

Forul Raional al Tinerilor, care s-a defășurat sâmbătă,  a avut drept scop identificarea soluţiilor şi programelor care corespund necesităţilor şi provocărilor cu care se confruntă tinerii din raion.

Cei peste 100 de tineri din oraș și din licalitățile raionului au fost salutați de Pavel Ianeț, viceminstru al tineretului și sportului, Victor Gherman, șef al Departamentului Tineret și Sport, Cristina Boțan, membră a biroului executiv al rețelei națioale a Consiliilor Locale a Tinerilor din R. Moldova, Rodica Caimac, președinta Consiliului Raional al Tinerilor Orhei ş.a.        

După cum ne-a relatat Corina Erhan, directoarea Centrului de Tineret Orhei, problemele şi necesităţile tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14-28 de ani au fost identificate prin intermediul unui sondaj online și a focus-grupurilor.

În imagine: În cadrul forumului au activat patru ateliere pe următoarele domenii: Orientare Vocaţională, Educaţie Non-Formală, Sănătate, Drepturi.  Unul din acestea a fost monitorizat de Corina Erhan, directoarea Centrului de Tineret Orhei (în centru).

”Obiectivele principale ale forumului au fost informarea tinerilor despre importanţa implicării în procesul de elaborare şi prioritizare a cheltuielilor destinate sectorului de tineret pentru bugetul anului 2018, identificarea cauzelor care au generat apariţia necesităţilor şi provocărilor cu care se confruntă tinerii din raionul Orhei, identificarea măsurilor posibile de depăşire a problemelor depistate, creşterea nivelului de informare a tinerilor în procesul de consolidare a democraţiei participative”, a menționat dna Erhan.   

Consiliul Raional al Tinerilor din Orhei este implicat în procesul de elaborare şi aprobare a bugetelor autorităţilor publice locale pentru anul 2018, în special pentru sectorul de tineret.  Forul este asistat de Centrul de Tineret Orhei şi este beneficiarul proiectului ”Consolidarea capacităţilor de organizare şi funcţionare ale Consiliilor Raionale/Municipale ale Tinerilor”, susţinut financiar de către Ministerul Tineretului şi Sportului prin intermediul Reţelei Naţionale a Consiliilor Raionale / Municipale ale Tinerilor din Republica Moldova, dar şi suportul Autorităţilor Publice Locale de nivelul II.

    Ion Cernei

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns