Termene noi privind achitarea taxei ecologice

Începând cu acest an, agenții economici, plătitori ai taxei ecologice, o vor putea achita până în data de 25 a lunii următoare după luna gestionară, în comparație cu data importului cum era prevăzut anterior. Tot din acest an, taxa pentru poluarea mediului, care era în gestiunea Serviciului Vamal, este administrată de Serviciul Fiscal de Stat (SFS), transmite IPN.

SFS menționează într-un comunicat de presă că taxa pentru poluarea mediului urmează a fi achitată de către persoanele juridice, indiferent de tipul de proprietate și de forma juridică de organizare. La fel, se achită de către persoanele fizice care desfășoară activitate de întreprinzător și care produc, importă sau procură de la agenții economici de pe teritoriul Republicii Moldova, care nu au relații fiscale cu sistemul ei bugetar, mărfuri sau produse în ambalaj din materiale plastice. Este vorba și despre produse în ambalaj din carton neondulat, cu sau fără folie de aluminiu sau polietilenă.

Taxa ecologică cuprinde aceleași tipuri de plăți: plata pentru emisiile de poluanți ale surselor staționare; plata pentru deversările de poluanți; plata pentru depozitarea deșeurilor de producție și plata pentru mărfurile care în procesul utilizării cauzează poluarea mediului.

Cotele pentru calcularea taxei respective sunt stabilite în dependență de tipul de marfă și produse, tipul ambalajului, cât și de capacitatea lor.

Foto simbol CUVÂNTUL

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns