Tăticii pot solicita indemnizaţia paternală online

Începând cu 18 august 2017, tăticii pot solicita online indemnizaţia paternală. Extinderea modului de depunere a cererilor pentru acordarea indemnizaţiilor paternale este prevăzută prin modificările şi completările Hotărârii de Guvern nr. 632 din 14 august 2017, publicate în Monitorul Oficial, ne-au informat surse de la CTAS Teleneşti.

Astfel pentru depunerea cererii online solicitantul urmează să acceseze serviciul „e-Cerere Indemnizaţii Familiilor cu Copii”, disponibil pe portalul guvernamental unic al serviciilor publice www.servicii.gov.md sau pe pagina web a Casei Naţionale de Asigurări Sociale www.cnas.md.

Cererea electronică se complectează de către solicitant prin selectarea tipului de indemnizaţie „Indemnizaţie paternală” şi introducerea INDP-ului personal şi INDP – ului copilului (copiilor).

Cererea pentru acordarea indemnizaţiei paternale se complectează după acordarea de către angajator a concediului paternal şi se depune în termen de 30 de zile de la data acordării concediului paternal.

Cererea se acceptă doar în cazul în care tatăl şi copilul sunt înregistraţi în Registrul de stat al populaţiei, dar şi dacă se confirmă relaţia de rudenie între tată şi copil în baza informaţiei din Registrul de stat al populaţiei. În cazul în care cererea electronică a fost acceptată, aceasta se prelucrează automat în Sistemul Informaţional „Protecţia Socială” al CNAS şi totodată, se consideră că solicitantul şi-a manifestat acordul cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.

Foto simbol one.ro

 

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns