Tarifele pentru transportul interurban s-au majorat, dar bani pentru mărirea compensațiilor nu sunt

Tarifele în călătoriile cu transportul public interurban au fost majorate, dar bani în buget pentru majorarea și a compensațiilor pentru transport, oferite persoanelor social-vulnerabile, nu sunt, se arată într-un răspuns al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) pentru deputatul Liviu Vovc, care s-a adresat anterior Executivului cu cererea de a fi majorate aceste alocări de bani.

„Deja de două luni Ministerul Economiei a majorat prețurile la transport, dar bani pentru majorarea compensațiilor… încă se caută. Menționez că de această compensație beneficiază persoane care sunt nevoite să facă des naveta la spital și respectiv au fost direct afectate de majorarea prețurilor la transportul public. E regretabil că avem un guvern antisocial susținut de un președinte pretins grijuliu”, a comentat Vovc, citat de tv8.md.

Reprezentanții ministerului spun că decizia de a fi majorate tarifele la călătorii a fost luată la finele lunii decembrie a anului trecut, când bugetul de stat pentru anul 2020 deja era aprobat, respectiv, în buget nu au fost prevăzute mijloace financiare pentru mărirea și a alocațiilor pentru persoanele defavorizate.

„Ministerul examinează suplimentar subiectul majorării compensațiilor pentru serviciile de transport în scopul asigurării măsurilor de protecție socială a persoanelor cu dizabilități și fundamentarea economico-financiară”, se menționează în scrisoarea ministerului.

Distribuie

Lasă un răspuns