Târgul ofertelor pentru absolvenții gimnaziilor

Penultima zi a anului școlar a fost una cu surprize pentru elevii claselor absolvente ale gimnaziilor din satele raionului Telenești, care au venit în sala de festivități a Consiliului Raional să ia cunoștință de ofertele pentru studii propuse de Liceele Teoretice Lucian Blaga din Telenești şi Adrian Păunescu din Căzănești, dar și de Școala Profesională din centrul raional.

La întrunire au fost circa 400 de elevi, iar ofertele, în opinia organizatorilor, au fost atrăgătoare.

Angajații și elevii Școlii Profesionale au prezentat o expoziție de articole și mostre produse de către elevi în cadrul procesului de învățământ: flori modelate din metal cu ajutorul aparatului de sudat, instrumente pentru grădinărit, mostre de tencuială, articole de tâmplărie, o colecție de rochii de epocă. Elevii liceelor din Telenești şi Căzănești au impresionat publicul cu numere artistice și soluții pentru studii și carieră profesională acasă.

Sergiu Cușnir, directorul Școlii Profesionale a menționat pentru ”C” că este o inițiativă bună:

”Școala noastră oferă nu doar o meserie, dar și deprinderi utile pentru viață. La Direcţia Educaţie Telenești s-a născut azi o nouă inițiativă, care, sperăm, va deveni tradiție şi se va numi Târgul meseriilor de acasă”, a menționat directorul.

”Evenimentul a fost cu o pronunțată putere emoțională. E un semnal pentru viitorii absolvenți și părinții acestora că provocările viitorului pot fi lesne depășite și că instruirea de calitate este soluția necesară”, a menționat dna Maria Vleju, șefa-adjunctă la Direcţiei Educaţie.

Ion Cernei  

 

Distribuie

Lasă un răspuns