Tânăr prins de mascați cu patru proiectile pentru RPG-7, ascunse în casa părinților, la Șoldănești

Un tânăr este cercetat penal, după ce ofițerii Direcției Combaterea Crimei Organizate a INI al IGP au stabilit că acesta a ascuns în casa părinților patru proiectile pentru lansator de rachete de tip RPG-7, dar și 3 kg de marijuana, în casa părinților din Șoldănești.

Potrivit unui comunicat de presă al IGP, este vorba despre un tânăr în vârstă de 25 de ani, care locuiește în Chișinău, dar și care  nu este la prima abatere de la lege. Anterior a fost judecat  pentru furt și jaf, fiind eliberat din detenție anul curent.

„Acțiunile de reținere au avut loc în data de 29 aprilie curent și au fost realizate cu sprijinul ofițerilor BPDS „Fulger” și experții secției tehnico-explozive a Centrului tehnico-criminalistic al Inspectoratului General al Poliției. Bănuitul este  cercetat în libertate, iar dacă va fi găsit vinovat acesta riscă închisoare  de la unu la șase ani”, se arată în comunicat al IGP.

Poliția continuă cercetările pentru stabilirea provenienței drogurilor și a proiectilelor, dar și scopul pentru care tânărul le păstra.

Sursa: deschide.md

Distribuie

Lasă un răspuns