Tablete şi telefoane mobile pentru elevii câştigători ai Premii unui concurs anunţat de API

API a premiat câștigătorii concursului destinat elevilor “Importanța presei independente pentru dezvoltarea democratică a Moldovei”, desfășurat cu ocazia aniversării a două decenii de la înregistrarea API. În cadrul unui eveniment festiv, 11 elevi şi eleve de la diferite instituții școlare din țară au primit diplome și cadouri oferite de API.

Concursul “Importanța presei independente pentru dezvoltarea democratică a Moldovei”s-a desfășurat în perioada 3 mai – 15 iunie 2017 la trei categorii: eseuri şi poezii; fotografii, desene şi caricaturi; filme video şi animații. Elevii au fost încurajați să-şi prezinte viziunea despre presa independentă din R. Moldova și contribuția ei la dezvoltarea democratică a țării. La concurs și-au prezentat lucrările 54 de elevi/eleve din clasele a VIII-a – a XII-a de la diferite instituții școlare din întreaga țară. Lucrările au fost evaluate de un juriu profesionist, care a apreciat expresia artistică și originalitatea lucrărilor, corespunderea tematicii anunțate, argumentarea prin utilizarea exemplelor concrete, respectarea dreptului de autor, coerența exprimării. Toate lucrările au fost publicate pe pagina electronică www.api.md, iar vizitatorii site-ului au putut vota lucrarea/lucrările preferate.

Având în vedere numărul mare de eseuri și poezii de o calitate bună care au fost prezentate la concurs, API a decis să ofere un premiu în plus pentru cea mai bună poezie. În acelaşi timp, concurenții care au acumulat cele mai multe voturi din partea publicului exprimate pe site s-au învrednicit de premii de încurajare.

Din regiunea Orhei, în categoria fotografii/desene/caricaturi, de un premiu de încurajare s-a învrednicit  Mihai Manoli, elev la Gimnaziul „Nicolae Holban”, satul Scorțeni, raionul Telenești, pentru lucrarea “Poștașul”. Foto: API.

Autorii/autoarele celor mai bune lucrări au fost premiați cu tablete, telefoane mobile și hard disk-uri externe pentru calculatoare.

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns