Surprize în ajun de scrutin

Liderul Partidului Democ-rat din Moldova, Marian Lupu, s-a retras miercuri, cu 5 zile înainte de ziua alegerilor, din campania electorală. Asta în situaţia când articolul 46 din Codul Electoral prevede că decizia de retragere din cursa pentru fotoliul de președinte trebuie să fie depusă „nu mai târziu de șapte zile până la ziua alegerilor”. Marian Lupu a declarat că se retrage din cursa electorală pentru a crește șansele candidatului de dreapta cu cea mai mare susţinere din partea electoratului.

 

Candidata comună a PPPDA-PAS-PLDM la funcția de președinte, Maia Sandu a spus: „PD a hotărât să-și spele imaginea prin a declara acest sprijin FALS pentru candidatul unic. Cu acest măr otrăvit, Plahotniuc vrea să-l ajute, de fapt, pe Dodon. Lui Plahotniuc i-a fost frică de faptul că votul oamenilor va arăta cât de puțină susținere are candidatul puterii, Marian Lupu”. Andrei Năstase a calificat retragerea lui M.Lupu drept “un gest otrăvit şi fals”. Iar liderul PLDM, Viorel Cibotaru a declarat că “Maia Sandu nu are nevoie de suportul unor oligarhi și corupți!” În opinia lui Mihai Ghimpu, retragerea lui Marian Lupu din cursa electorală are scopul de a-l favoriza pe candidatul PSRM, Igor Dodon. La fel au calificat acţiunea PDM mai mulţi experţi şi analişti politici. 

 În  aceeaşi zi unele instituţii media au transmis, cu referire la surse din PPEM, că şi Iurie Leancă se retrage din cursa electorală. Dar seara acesta a declarat că decizia dacă rămâne  sau nu în cursa electorală va fi anunțată joi, 27 octombrie, după o consultare cu activul partidului. La momentul când CUVÂNTUL a fost dat la tipar încă nu era clar câţi concurenţi electorali şi cine anume vor figura în buletinul de vot pentru alegerile prezidenţiale din 30 octombrie 2016.

Tudor Iaşcenco

Sursa foto: Point.md

 

          

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns