„Sunt ok”, dar cu frică de Dumnezeu

Dumitru Noroc, conferențiar universitar, Om Emerit

Problema gay-lor (LGBT) este una milenară. Nu Republica Moldova e patria lor. Nu Uniunea Europeană ne-a impus-o. Ea este promovată de alte servicii, care, pe orice cale, se străduie să dezbine societatea, să ne facă să ne ciomăgim unii pe alţii. Când poporul nostru s-a înfruptat cu libertatea şi a început a respinge totalitarismul, a apărut şi această problemă.

Intelectualitatea şi tineretul, care au acces la informaţie, s-au şcolit nu numai în instituţiile din ţară, dar şi din afara ei, au abordat necesitatea schimbării sistemului de administrare a statului, sistem care ne duce spre pieire. Pe eşichierul politic au apărut noi figuri, care gândesc altfel decât nostalgicii după trecutul „luminos”. Noi, cei care am trăit în acel sistem totalitar, ştim bine ce înseamnă să nu fii de acord cu propria opinie.

Pentru a-i discredita pe promotorii Schimbării, s-a inventat problema gay-lor, cum că ea este impusă de capitalişti, de parcă în URSS gay n-ar fi existat. Poporul nostru pur şi simplu n-a atras niciodată atenţie gay-lor sau homosexualilor (homosexualitatea reprezintă atracția romantică, atracția sexuală sau activitatea sexuală între membrii de același sex sau gen). Însă după astfel de manifestări, cum ar fi demonstraţii ale gay-lor, marşuri, mulţi vor încerca să se documenteze, ca să afle cine-s ei.

Dacă tragem cu urechea la conversaţiile din sânul coloanei demonstranţilor „Sunt ok” , constatăm că majoritatea nu posedă româna. Se creează impresia că sunt aduşi organizat de pe aiurea. Ca să-i dea alt colorit, a fost mobilizată biserica – să înrăiască credincioşii împotriva lor, după cum s-a exprimat unul dintre aceşti 95% de ortodocşi, (dintre care am impresia că 90% nu frecventează biserica).

Ar fi bine ca biserica să-şi facă ordine în sânul ei. Citiţi şi urmăriţi ce spune Papa de la Roma, nu ce spune „lumea rusă” – prin gura patriarhului Kiril. Mişcarea gay-lor, asemenea celei unioniste, este folosită în scopuri politice şi geopolitice.

Să tragem atenţie! Marşului „Sunt ok” i se contrapune festivalul „familiei”, în frunte cu preşedintele „tuturor”, care a venit la acest eveniment nu cu mâna goală. A îndulcit sufletele unora din banii „proprii”? Dulciuri cu somnifere, să ne adoarmă vigilenţa.

Au fost mobilizaţi poliţiştii, în frunte cu Cavcaliuc, numărul cărora îl întrecea pe cel al demonstranţilor.

La alt colţ de stradă, a ieşit biserica să aţâţe spiritele.

Acest spectacol a fost organizat cu scopul de a ne sustrage atenţia de la multe alte probleme actuale, care frământă societatea. Cum, de altfel se întâmplă destul de des.

Dumitru NOROC, conferențiar universitar, Om Emerit

 

P.S.: Gay-ii, cunoscând atitudinea basarabenilor faţă de ei, se feresc de ochii lumii şi nu-şi vociferează orientarea. Rezultă că acea coloană a demonstranţilor o constituie alt contingent de oameni, cu alte orientări, departe de cele ale gay-lor. Aşadar, asemenea demonstraţii au cu totul alte scopuri. Păzea!

 (D.N.)

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns