Studenţii de la USM vor putea studia 9 luni la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi

Studenţii de la Universitatea de Stat din Moldova vor putea studia 9 luni la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Un acord de colaborare bilaterală a fost semnat între cele două instituţii de învăţământ. Pactul presupune o colaborare mai eficientă între universităţile de pe ambele maluri ale Prutului, relatează Mesager.

„Consideraţi că acest acord nu este altceva de cât o investiţie în viitorul acestor universităţi în viitorul învăţământului superior din Republica Moldova”, a declarat rectorul USM, Gheorghe Ciocanu.

Studenţi celor două universităţi vor beneficia de cazare gratuită şi de burse de studii.

„Vor locui în căminele noastre, vor servi masa în cantinele noastre, vor avea acces la sălile de seminare de cursuri în bibliotecile noastre, vor relaţiona cu cercetătorii de acolo, cu laboratoarele de cercetare de la Cuza”, a precizat , Tudorel Toader.

Studenţii din ţara noastră spun că abia aşteaptă să beneficieze de astfel de facilităţi.

„Studenţii vor avea mai multe oportunităţi de a învăţa de a îşi amplifica studiile pe care le au, şi consider că studiile peste hotare sunt un beneficiu pentru noi”, „Asta o să fie o posibilitate pentru studenţii noştri de a pleca în Iaşi, nu ştiu dacă studenţii din Iaşi o să vină la noi. Dar pentru noi asta o să fie o posibilitate mai bună”, „Consider că este un beneficiu pentru că deschide noi oportunităţi pentru studenţi”, au spus studenţii.

Tratatul va intra în vigoare în 1 septembrie 2020.

Sursa: deschide.md

Distribuie

Lasă un răspuns