Strigătul unei candidate ACUM la funcția de primară într-un sat din raionul Orhei

Elena Rotaru, candidată la funcția de primară în satul Clișova din raionul Orhei din partea Blocului ACUM afirmă, într-o discuție cu ZIARUL de GARDĂ (ZdG), că în această campanie electorală nu a primit niciun ajutor din partea reprezentanților Blocului.

Elena Rotaru a fost aleasă primară în satul Clișova din raionul Orhei în 2015, fiind candidată din partea PLDM. Ulterior, în perioada guvernării PDM, aceasta a ajuns să colaboreze cu democrații. La alegerile locale din octombrie 2019, Rotaru a candidat din partea Blocului ACUM.

În primul tur de scrutin E.Rotaru a obținut 49,6% din voturi, devansând candidatul PPŞ, Victor Coniuc, care a obținut 41,25%. Cei doi se vor întâlni, pe 3 noiembrie, în turul doi de scrutin.

Într-o discuție cu reporterul ZdG, Rotaru a menționat că, deși a ales să candideze din partea Blocului ACUM la aceste alegeri, a rămas dezamăgită, pentru că nu ar fi primit niciun ajutor.

„Eu n-am trecut la PDM. Eu nu am fost membră de partid. Sunt chestiile lor dacă m-au inclus în lista lor, da, eu am fost simpatizantă în ultima campanie electorală, dar membră de partid, categoric nu. Am colaborat pentru că erau la guvernare. Nu au fost presiuni. Absolut. De fapt, eu am o poziție aparte și ei nici nu îndrăznesc.

Cu Blocul ACUM noi am fost și am rugat, dar este un eșec al nostru. E un eșec pentru țară, pentru raionul Orhei e la fel un eșec, plus rușine. Toți stau în fotolii. Nimeni nu a venit în sat. Ne-au lăsat cu Șor alături. Ne luptăm ca și cu un zmeu uriaș și nimeni nu vine măcar cu un ziar, cu o felicitare, cu absolut nimic. Nimeni nu m-a ajutat cu nimic. Cum să fii membrul lor, să fii afișat că ești de la ACUM, iar ei să nu vină la o adunare ori să-mi dea un ziar, măcar să mă ajute, să meargă pe drum lângă mine. Nu. Absolut deloc. Toți stau în fotolii și așteaptă. Iată au așteptat și au cinci candidate la Consiliul Raional. La toți așa ne trebuie”, spune, indignată, candidata la funcția de primară a satului Clișova.

În raionul Orhei, Partidul Șor, condus de fostul primar al orașului Orhei, Ilan Șor, anunțat în căutare internațională, a câștigat 10 primării din turul I. PŞ are candidați în turul II în alte 21 de primării din raion. Altfel spus, PŞ ar putea câștiga 31 din cele 38 de primării din raionul Orhei, scrie ZIARUL de GARDĂ.

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns