Ştiţi câte milioane vor cheltui la Orhei pentru reparaţia drumurilor?

În cadrul Programului „Dezvoltarea drumurilor locale”, pentru raionul Orhei, în anul curent, au fost alocaţi peste 75 mln de lei, inclusiv 15 mln pentru drumurile regionale și 60 mln pentru drumurile locale.

Potrivit www.or.md, în ajunul sărbătorilor de Paşti, primarii satelor/comunelor s-au întrunit la Consiliul Raional Orhei ca să examineze Programul privind repartizarea mijloacelor Fondului rutier pentru drumurile publice naționale pe anul 2018 și Programul de reparație periodică a drumurilor publice naționale (în limitele localităților), locale, comunale și străzilor.

În cadrul şedinţei s-a convenit că în ziua de 23 aprilie se va desfășura licitația pentru selectarea antreprenorului, care va efectua lucrările de reparație și construcție a drumurilor locale din raionul Orhei. Președintele raionului Tudor Golub a remarcat că „per raion va fi un singur antreprenor și un singur responsabil tehnic, care vor ține cont de două lucruri de bază: termenul de realizare a lucrărilor și calitatea acestora”.

Sursa citată mai menționează că, suplimentar, pentru raionul Orhei din Fondul rutier au fost alocaţi 23 mln de lei, inclusiv peste 10 mln gestionați de Consiliul Raional Orhei și 13 mln – de primăriile satelor/comunelor din raion și municipiu.

Foto simbol Publika.md

Distribuie

Lasă un răspuns