Ştiaţi ce indemnizaţii primesc consilierii raionali de Rezina?

Ştiaţi cum sunt plătiţi consilierii raionali de Rezina pentru participarea în activităţile Consiliului raional? La general – li se asigură câte 600 de lei pentru o şedinţă, care tradiţional decurge 2-3 ore. Dar sunt şi mai multe excepţii.

Pentru şedinţa din 03 aprilie c., de exemplu, Aparatul preşedintei a propus şi consilierii au acceptat să primească câte o mie de lei. Alţi 72 600 lei au fost rezervaţi pentru posibilele 1-2 şedinţe care vor avea loc până la expirarea mandatului actualei autorităţi raionale.

Pentru şedinţa din decembrie 2018 consilierii şi-au stabilit o indemnizaţie de câte 2000 de lei. Iar la expirarea mandatului actual Consiliul şi-a rezervat să achite membrilor legislativului raional 231 640 de lei, adică cam câte 8500 lei de căciulă.

În aceeaşi şedinţă din 03 aprilie, alţi 71 740 lei din buget au fost alocaţi pentru plata indemnizaţiei persoanelor cu demnitate publică, care în caz de demisie beneficiază de o indemnizaţie unică egală cu două salarii de funcţie.

Prin aceeaşi decizie, 20 de mii de lei au fost alocaţi pentru procurarea apei, paharelor, şerveţelelor – mărfuri destinate consilierilor convocaţi în şedinţe.

Reporter „C”

Stimaţi cititori, în context cu informaţia de mai sus, vă propunem o nouă temă pentru dezbateri publice:

Trebuie sau nu să fie plătiţi consilierii locali?

 Aşteptăm opiniile Dumnea-voastră la tel. 0254-2-15-83 sau pe cuvintul@gmail.com

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns