Ştefan Sandic şi-a realizat visul

De acum încolo, la Șipca va funcționa o minifabrică de  colectare și ambalare a mierii naturale. De altfel, este a doua în republică astfel de întreprindere.

 

Ștefan Sandic din satul Șipca, raionul Șoldănești, a moștenit de la bunelul său nu doar numele, ci și dragostea pentru albini. După absolvirea Universităţii Agrare din Chişinău a muncit cinci ani în Marea Britanie. Iar acum cinci ani, tânărul a revenit la baștină. Avea intenția de a-și lansa afacerea proprie. Analizând ofertele finanțatorilor din afara țării, care susțineau diverse inițiative privind consolidarea economiei Republicii Moldova, Ștefan a aplicat la mai multe instituții. Din primele granturi a procurat vreo 300 de stupi. Apoi a intrat în posesia unui echipament performant. Actualmente, unitatea economică dispune şi de un laborator și o secție de procesare și ambalare a mierii. La evenimentul de dare în folosință a acesteia au participat oameni din partea locului, reprezentanți ai administrației publice locale. Cum se obişnuieşte la gospodarii moldoveni, s-a oficiat şi slujba de sfinţire a localului.  

Visul tânărului antreprenor şi al echipei sale a fost să facă tot lanţul, de la stupi până la produsul finit ambalat şi exportat. Acum acesta a devenit realitate. 

În imagine: Întreprinderea condusă de Ştefan Sandic (în dreapta) dispune şi de un laborator mobil de colectare a mierii, procurat dintr-un grant de 15 mii de euro, obţinut din proiectul european „Remitenţele dezvoltă comunităţile în Moldova”. Foto Europa Liberă.

 

Reporter ”C”  

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns