Ştefan cel Mare perceput de copii: apărător, ctitor de ţară şi de biserici

Anul 2018 este declarat Anul Ștefan cel Mare și Sfânt. Cu această ocazie, sâmbătă, 21 aprilie, la Biblioteca Publică Mateuți s-a desfăşurat un concurs de pictură întitulat: “Domnitorul Ștefan Vodă și Moldova în viziunea copiilor”.

Utilizatorii bibliotecii, amatori de pictură, s-au prezentat pentru a schița ce au reținut din cele povestite la expoziția de carte închinată domnitorului și din cărțile lecturate la această temă.

Au venit să-i susţină pe concursanţi dna Doina Donica, secretara consiliului sătesc și dna Ala Nicolai, asistenta socială.

Concursanţii au redat în culori mici istorii în viziunea lor despre Marele Domnitor. Cel mai reușit desen a fost al Valeriei Donica (cl. a-IV-a), care centrează Domnitorul, în spatele său străjuind biserici, școli, stele și pacea, iar în mâini ținând o mănăstire, pe care o veghează cu privirea. Desenele Mariei-Elena Cebotari și Gloriei Berghi (cl. a-IV-a) – Domnitorul cu cartea și Domnitorul cu paloșul apărării păcii în Țara sa – la fel ne-au impresionat.

În final copiii și-au demonstrat ingeniozitatea în jocurile oferite recent de programul “Novateca”.

Anghelina Ursache, şefa BP Mateuți

Distribuie

Lasă un răspuns