Stațiunile turistice din China, luate cu asalt după scoaterea interdicțiilor:

În China, un număr mare de oameni au început să se adune în zone turistice în marile metropole de-a lungul țării, în ciuda avertizărilor autorităților și specialiștilor care spun că încă există riscuri serioase în ceea ce privește pandemia de coronavirus, scrie digi24, cu referire la CNN.

Foto: twitter.com/QiZHAI

În fotografiile de la stațiunea de munte din Huangshun, din provincia Anhui, din data de 4 aprilie se pot vedea mii de oameni aglomerați în spații mici, mulți încă purtând măști sanitare. Dornici să se bucure din nou de aerul de afară după luni restricții de călătorie și măsuri stricte de carantină, oamenii se pun în situații extrem de riscante, în condițiile în care un potențial nou val de infectare este posibil în China.

Keith Zhai@QiZHAI

People are packed at Huangshan (Yellow Mountain), a jagged range of more than 70 knifelike peaks in eastern China’s Anhui province, after quarantine ban lifted in most parts of China

Vezi imaginea pe TwitterVezi imaginea pe Twitter

Stațiunea a fost atât de aglomerată încât autoritățile au decis, la oral locală 7:48 să o închidă pentru noi vizitatori, în condițiile în care parcul deja atinsese limita zilnică de 20.000 de persoane.

The Paper 澎湃新闻

@thepapercn

Overflowing with tourists, the Huangshan scenic area in Anhui, halts ticket sales on Apr. 5 as it reaches the daily limit of 20,000 tourists. Staff workers there say Anhui residents can enter the scenic spot for free. http://bit.ly/2UGSWvR 

Videoclip încorporat

Între timp, în Shanghai, faimoasa stațiune Bund a fost din nou ticsită de clienți și turiști, după ce timp de săptămâni a arătat ca un oraș fantomă. Multe dintre restaurantele din oraș, închise complet în urmă cu numai câteva zile, au început să instituie rezervarea obligatorie, în condițiile în care nu mai aveau suficiente locuri pentru a servi „marea” de clienți.

Evenimente similare au avut loc și în capitala țării, Beijing. Întoarcerea abruptă la normalitate vine după mai mult de trei luni după ce coronavirusul a fost detectat pentru prima oară în orașul Wuhan. Epidemia, care de atunci s-a răspândit în toată lumea și a infectat mai mult de 1 milion de persoane la nivel global, a dus la o închidere aproape totală a Chinei pentru a limita răspândirea.

Deși guvernul chinez a început să relaxeze semnificativ restricțiile, experții chinezi din domeniul Sănătății îndeamnp publicul să rămână vigilent și să nu își asume riscuri inutile. Zeng Guang, epidemiolog șef la centrul pentru prevenția și controlul bolilor din China, spune că epidemia nu este nici pe departe la final în China.

După ce fotografiile de la Huangshan au fost diseminate pe rețele sociale, ziarul oficial al Partidului Comunist Chinez a lansat un avertisment dur la adresa cetățenilor: „Nu vă îmbulziți!”. Autoritățile au avertizat, de asemenea, că dacă există purtători asimptomatici în mijlocul acestor adunări publice, consecințele vor fi dezastruoase. Stațiunea Huangshan a anunțat, ulterior, că își va închide din nou porțile.

Distribuie

Lasă un răspuns