Stare de Urgență în sănătate. Vezi regulile obligatorii stabilite de Comisia Extraordinară Sănătate Publică

Comisia Extraordinară Sănătate Publică (CESP)a instituit stare de urgență în sănătate începând de din 16 mai și până pe 30 iunie.

După cum relatează unimedia.info cu referire la un comunicat emis de CESP, „Toți sunt obligați să respecte distanța socială de 1 m, igiena mâinilor, igiena respiratorie și obligatoriu la nivel național purtarea măștilor în transport, în spațiile închise și când nu pot respecta distanța socială”, a precizat ministra.

Totodată, rămâne a fi sistată activitatea pieților în municpiul Chișinău și Bălți.

În cazul persoanelor în etate rămâne valabilă interdicția de a părăsi domiciliul doar în caz de necesitate stringentă. Totodată, zonele de agrement și terenurile de joacă la fel rămân cu acces interzis.

O altă decizie care rămâne valabilă este ieșirea în spațiul public în grupuri nu mai mare de 3 persoane.

 Începând cu 16 mai, frizeriile își reiau activitatea, în urma deciziei Comisiei Extraordinare de Sănătate. Potrivit unimedia.info, anunțul a fost făcut de către ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu,

„Vor fi reluate activitățile în frizerii, dar noi limităm activitățile saloanelor doar serviciile de freză cu condiții strict reglementate cu privire la măsurile de precauție pentru frizer, dar și pentru persoana care va beneficia de serviciu”, a precizat ministra Sănătății.

Frizeriile, de rând cu multe alte instituții, au fost închise timp de 2 luni, cât a durat Starea de Urgență în Republica Moldova, declarată ca măsură de prevenire a răspândirii masive a noului tip de coronavirus. Starea de Urgență generală se încheie la miezul nopții, iar de mâine țara noastră întră în Stare de Urgență în Sănătate Publică.

Până acum, în Republica Moldova au fost înregistrate 5745 de cazuri de Covid-19, dintre care 202 persoane au decedat, iar 2280 s-au vindecat.

 

Distribuie

Lasă un răspuns