Sportul-rege preferat de primari şi funcționarii publici

La Teleneşti există o frumoasă tradiţie printre primari şi funcţionarii publici de a concura în fiecare an pentru cupa preşedintelui raionului. Meciul între echipa primarilor localităților și cea a funcționarilor publici din raionul Telenești s-a desfăşurat sâmbătă pe stadionul din centrul raional. 

Lupta a fost destul de înverșunată, totuși primarii au fost nevoiți să cedeze victoria adversarilor cu scorul 4:1.

Dna Diana Manoli, președinta raionului, care a înmânat Cupa, a remarcat că oricare ar fi fost rezultatul meciului, a câștigat prietenia, spiritul de echipă și dragostea pentru sport.

Igor Legaci, președintele Asociației raionale de Fotbal, care este  și directorul Școlii Sportive pentru Copii și Juniori, a menționat pentru ”C” că acest meci a încheiat sezonul fotbalului. Însă pe fanii acestui joc îi așteaptă încă un eveniment  sportiv: celebrarea a 10 ani de la fondarea Asociației raionale de Fotbal Telenești. ”Anul 2007 a fost unul de cotitură. La conducerea raionului au venit oameni care au înțeles rolul și locul  sportului, a început o nouă abordare a activităților în toate domeniile  or, spiritul de echipă pe care nu-l educă fotbalul a devenit firesc și pentru alte activități din raion. În ce privește fotbalul în special, dar și sportul în general, continuăm să avem susținerea conducerii raionului”, a menționat dl Legaci.

Meciul între echipele primarilor și funcționarilor publici este la al patrulea sezon. În noiembrie 2013, după primul meci la Cupa președintelui raionului, s-a decis ca trofeul să fie unul transmisibil, dar ulterior ideea a fost abandonată. Apropo, toate cupele cu care sunt menționate echipele câștigătoare  sunt păstrate în cabinetul președintelui raionului.

Ion Cernei     

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns