Spitalul Raional Orhei este gata să primească, începând de astăzi, pacienți cu Covid-19

Spitalul Raional Orhei este gata să primească, începând de astăzi, 1 aprilie, pacienți cu Covid-19 în în formă ușoară și medie, informează Consiliul raional Orhei.

Instituția are rezervate 40 de saloane în care pot fi spitalizate persoanele cu simptome ale infecției de coronavirus și două saloane pentru proceduri. 25 de paturi au fost rezervate în Secția boli infecțioase unde vor fi internați pacienții confirmați pozitiv cu Covid-19, se arată într-un comunicat de presă.

Ordinul Ministerului Sănătății a stabilit că Spitalul Raional Orhei va deservi raioanele Orhei Telenești, Rezina și Șoldănești. De serviciile spitalicești vor beneficia persoane suspecte adulte, femeile gravide și copiii. Aici vor putea fi tratați de coronavirus pacienți confirmat pozitiv cu Covid-19 în formă ușoară și medie. Femeile însărcinate, copii și pacienții în formă gravă, depistați pozitiv cu Covid-19, vor fi transportați către instituțiile medicale din Chișinău.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, începând de astăzi vor activa de asemenea și spitalele din Edineț, Soroca, Nisporeni și Cahul.

Din totalul de persoane infectate, au fost tratate 22 de persoane, patru au decedat.

Sursa: unimedia.info

Distribuie

Lasă un răspuns