Sondaj IRI) Maia Sandu și Igor Dodon se bucură de același procentaj al încrederii cetățenilor la nivel național

Potrivit unui nou sondaj realizat de Institutul Republican Internațional (IRI) din SUA, la acre se referă unimedia.info, Maia Sandu și Igor Dodon se bucură de exact acelați nivel de încredere, la nivel național, din partea cetățenilor. Ambii politicieni au acumulat 24% din încrederea cetățenilor, potrivit sondajului realizat în urma dizolvării Guvernului și învestirii unui nou Executiv

Comparativ cu sondajul IRI realizat în februarie 2019, Igor Dodon a a scăzut în preferințele cetățenilor. Atunci președintele acumula 31%. Maia Sandu însă a acumulat cu 10% mai mult, comparativ cu februarie 2019.

În sondajul actual, realizat în perioada 16 noiembrie și 9 decembrie 2019, în Chișinău, Maia Sandu s-a situat pe locul întâi, cu 32% din încrederea cetățenilor, urmată de Igor Dodon, cu 19%. Andrei Năstase se bucură de 16% din încrederea chișinăuenilor. La nivel național liderul Platformei DA a acumulat 13%.

Sondajul a fost realizat de Magenta Consulting în numele Institutului Republican Internațional. Datele au fost colectate în toată Moldova (cu excepția regiunii transnistrene) între 16 noiembrie și 9 decembrie 2019, prin interviuri față în față la casele respondenților.

Eșantionul a fost format din 1.204 rezidenți permanenți din Republica Moldova, persoanele având peste 18 ani și fiind eligili pentru votare.

Marja de eroare este de +/- 2,8%. Rata de răspuns a fost de 62 la sută.

Sondajul a fost finanțat de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

 

Distribuie

Lasă un răspuns