Soluțiile propuse de Dodon cu privire la “Avia Invest”, neconvingătoare pentru Olesea Stamate: „El inventează, manipulează, dezinformează”

Soluţiile propuse de Igor Dodon pentru rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului Internaţional Chişinău nu au reușit să o convingă pe fosta ministră a Justiției, Olesea Stamate. În cadrul unei postări pe Facebook, Olesea Stamate a calificat declarațiile șefului statului drept „PR ieftin”. Fosta șefă de la Justiție este de părere că singura opțiune viabilă în acest sens este solicitarea declarării nulității contractului de concesiune – prin demonstrarea unei fraude la încheierea contractului.

„Este exact ce am făcut noi când eram în Guvern. Acest lucru se face de instanța de judecată și e cel mai bine să meargă paralel cu cauzele penale care se afla în gestiunea procuraturii. Dodon nu are alte soluții. El inventează, manipulează, dezinformează. Pentru că nici el, nici guvernul lui nu se pricep la mai mult”, a scris Stamate.

Amintim că Igor Dodon a prezentat trei căi, după părerea sa, prin care statul poate rezilia contractul de concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău, cu Avia Invest. Scenariile au fost prezentate de președintele Igor Dodon, după ședința Consiliului Suprem de Securitate.

Potrivit președintelui,  una dinre căi este rezilierea contractului în baza faptului că acesta ar fi fost semnat contrar intereselor statului. O altă posibilitate ar fi cea de a arăta că investitorul nu a respectat planul de investiții, iar cea de-a treia cale – de a anula taxa de 9 euro, care ar dezinteresa investitorul în a mai investi în aeroport.

Distribuie

Lasă un răspuns