Soluția propusă de Octavian Țîcu pentru evitarea crizei: Majoritate parlamentară anti-Dodon

Igor Dodon trebuie înlăturat și condamnat pentru corupție și trădare de patrie, iar odată cu el, este necesară și debarcarea socialiștilor de la guvernare. Este opinia președintelui Partidului Unității Naționale, Octavian Țîcu. Acesta afirmă că în locul actualului Executiv trebuie să fie instaurat un Cabinet de miniștri tehnocrat, care să acceseze finanțarea României și UE, relatează deschide.md.

Octavian Țîcu a enumerat câteva soluții pentru evitarea crizei politice, pandemice și sociale.

„Este necesară crearea de urgență a unei majorități parlamentare antisocialiste, care să nu fie neapărat o alianță sau o coaliție de guvernare, ci să semneze un acord pentru realizarea a patru obiective: 1. Înlăturarea lui Igor Dodon și condamnarea lui pentru acțiuni de corupție și de trădare de Patrie, odată cu debarcarea socialiștilor de la guvernare; 2. Instaurarea unui guvern tehnocrat, fără culoare și afiliere politică, susținut de majoritatea parlamentară anti-Dodon, care să acceseze de urgență ajutorul și finanțarea României și Uniunii Europene pentru scoaterea țării din pandemie și din criza economică; 3. Pregătirea și organizarea unor alegeri prezidențiale libere, corecte, democratice și transparente, fără imixtiunea externă de la răsărit și a mașinăriei roș-albastre; 4. Pregătirea și organizarea alegerilor parlamentare anticipate, pentru că în actuala configurație, Parlamentul nu mai reprezintă votul exprimat de cetățenii R. Moldova la 24 februarie 2019”, susține Țîcu.

În concluzie, acesta spune că, realizând aceste obiective, Parlamentul actual poate să plece, „lăsând măcar o urmă de demnitate și caracter în analele și manualele de istorie”.

Distribuie

Lasă un răspuns