Șoferii care nu-i respectă în trafic pe elevii școlilor auto vor fi amendați. Cât ar putea să-i coste lipsa de răbdare

Șoferii care nu-i vor respecta în trafic pe elevii școlilor auto vor fi amendanți. Inspectoratul Național de Patrulare a venit cu o serie de sugestii și recomandări pentru conducătorii auto atunci când întâlnesc în drumul loc cursanții școlilor auto. Oamenii legii au subliniat că respectul în trafic este esențial pentru o circulație fără incidente, transmite agrora.md.

Foto: sputnik.md

„Deseori, elevii școlilor auto, în timpul orelor practice, ajung să fie blamați în trafic de către conducătorii auto pentru simplul fapt că ei conduc cu o viteză mai mică decât și-ar fi dorit șoferii. Per ansamblu, aceste abordări nu fac altceva decât să descurajeze viitorii conducători auto, pierzând încrederea în sine și controlul asupra gestionării unității de transport în situații imprevizibile”, se arată în comunicatul emis de INP.

Inspectoratul Național de Patrulare îndeamnă toți conducătorii auto ca atunci când pe traseu întâlnesc o mașină a școlii auto: să nu intimideze elevii de la volan prin claxonare și apropiere excesivă de mașină, să nu accelereze sau frâneze brusc și să semnalizeze din timp direcția de mers. De asemenea, conducătorii auto sunt rugați să păstreze distanța atunci când mașina școlii auto se află în față și să fie răbdători și calmi în toate situațiile iscate în trafic.

Potrivit Codului Contravențional al RM, pentru condusul agresiv șoferii pot fi sancționați cu amendă de până la 2 000 de lei, aplicarea a 5 puncte de penalizare și privarea de dreptul de a conduce pe o perioadă de la 6 la 12 luni.

 

Distribuie

Lasă un răspuns