Soarta R.Moldova este în mâinile pensionarilor

În imagine: Dumitru Noroc

 

Veriga de aur a scrutinului din 24.02.2019 va fi alegătorul pensionar. Aşa-numitele reforme promovate de guvernările moldoveneşti în sectorul agrar, industrie, sfera socială au adus ţara la sapă de lemn. O treime din populaţia aptă de muncă, cea mai activă, bine informată şi pregătită din punct de vedere politic a emigrat care şi încotro, lăsând la baştină copiii şi bătrânii. S-au destrămat mii de familii, dispare satul moldovenesc, cu tradiţiile şi veşnicia lui cu tot.

Majoritatea alegătorilor-pensionari continuă să trăiască cu nostalgia trecutului „luminos” – pâine, cârnaţ, benzină ieftină, pensii şi salarii modeste, dar stabile – lucru folosit activ de comunişti, socialişti, democraţi ca instrument de manipulare a electoratului în interesele lor, deşi înţeleg foarte bine că revenirea la “socialismul sovietic” este un lucru absolut ireal în condiţiile actuale.

În aceste scopuri se utilizează pe larg fel de fel de pomene: magazine sociale, festivaluri, concerte etc. Puţină lume se întreabă din ce resurse se achită aceste cheltuieli, de ce anume în campaniile electorale aceste partide şi lideri politici sunt atât de darnici. De fapt, cel care doreşte să găsească răspunsuri la aceste şi alte întrebări, le poate dobândi uşor din presă ori din dezvăluirile despre dosarele penale ale mai multor “binefăcători”.

Moş Ion vrea pensie decentă, apă potabilă, drumuri bune, nu concerte şi veselii interminabile. Sătenii n-au nevoie de „Arena Chişinău”. Ea e destinată pentru elita din capitală. Aţi auzit cum finul A. Candu se plângea că îi este ruşine pentru că nu poate invita neamurile din Cehia, care locuiesc într-un orăşel mic, dar au o arenă sportivă mare? În opinia autorilor acestui obiect, Arena va avea ca scop şi menţinerea ordinii publice, acolo vor trece “perfecţionarea” şi membrii „gărzilor populare”.

În această situaţie eu consider că sarcina primordială a Comitetului de Rezistenţă e să vină către alegători cu o informaţie argumentată, credibilă despre scopurile reale ale celor cu “reformele” şi pomenile.

În fiecare sat sunt mulţi oameni oneşti – agricultori, profesori, lucrători medicali, specialişti în diferite ramuri. Cu aceştea trebuie de lucrat. Şi cu partea cea mai conştientă a pensionarilor. Iar primarii care au fost trădaţi de liderii lor corupţi, cărora le-au fost fabricate dosare penale ca să fie impuşi la tăcere – să fie convinşi să nu ne încurce.

Lupta pentru independenţă nu s-a terminat, ea abia începe. Dacă în anii ’90 ai secolului trecut, ajutaţi de Reagan, Thatcher şi Gorbaciov, pe cale paşnică am obţinut independenţa faţă de Moscova, astăzi soarta R.Moldova, viitorul ei totalmente  depinde de alegătorii pensionari. Votul lor este hotărâtor în lupta pentru doborârea mafiei care se ţine cu mâinile şi picioarele de Piramida Puterii, înţelegând foarte bine că, dacă vor cădea, au o singură cale – la puşcărie. De aici şi vine toată dărnicia lor de moment.

Unele voci propun boicotarea alegerilor. Eu cred că mafioţii asta şi aşteaptă. Din miliardul furat le-au mai rămas resurse pentru a cumpăra o parte din electorat, plus utilizarea resurselor administrative, a diferitor metode de falsificare a scrutinului, ceea ce le va ajuta să rămână încă pentru patru ani la guvernare.

 

P.S. Până la scrutin pensionarii vor fi obiectul unei griji deosebite din partea actualilor guvernanţi. Pomenile vor curge gârlă. Nu zic să nu le luaţi, pentru că sunt plătite tot din banii noştri, din miliardele furate de la noi şi pe care tot noi trebuie să le întoarcem. Dar în nici un caz nu votaţi iarăşi cu tâlharii şi dictatura, votaţi SCHIMBAREA.

Nu-i ascultaţi pe cei care, timp de aproape trei decenii, ne-au minţit, ne-au furat, care locuiesc în castele, umblă cu maşini luxoase, care se laudă de pe sticla televizoarelor că se bucură de toată susţinerea poporului, dar permanent sunt înconjuraţi de o armată de bodyguarzi, se plimbă în maşini bronate, care-i consideră de oameni numai pe cei care le slujesc orbeşte. Ţineţi minte, stimaţi colegi-pensionari: în ziua de 24 februarie 2019, de la 8.00 până la 21.00,  puterea în Republica Moldova va fi în mare parte în mâinile pensionarilor. De noi depinde în mâinile cui va ajunge EA în urma alegerilor şi care va fi viitorul nostru, al copiilor şi nepoţilor noştri.

Dumitru Noroc, membru al Consiliului Republican al Asociaţiei veteranilor şi pensionarilor, Om Emerit

Distribuie

Lasă un răspuns