Situaţia în raionul Rezina la 24 martie 2020, ora 18:00

5 persoane cu febră, inclusiv 3 copii minori, în dimineaţa zilei de 23 martie c. au fost transportate cu ambulanța la Chișinău, după ce tatăl copiilor, revenit din Germania, nu a respectat autoizolarea. Toate aceste persoane urmau să fie supuse testărilor la Covid-19, iar dacă acestea vor fi pozitive, tatăl copiilor riscă amendă până la 25 000 lei pentru sfidarea regulilor de carantină și zădărnicirea combaterii coronavirusului.

Conform datelor APL şi CMF Rezina, pe 24 martie, ora 18.00, situaţia era următoarea:

– 286 de persoane în carantină;

– 0 bolnavi sau suspecți de Covid-19.

Rezultatele testării persoanelor cu stare febrilă, transportate luni la Chișinău, nu sunt, încă procesate.

Autoritățile și medicii atenţionează despre zeci de persoane revenite în raion din străinătate, dar care nu respectă regulile de autoizolare, ceea ce presupune pericol sporit de răspândire a coronavirusului. Respectați regulile! Stați acasă! Cei care sunteţi nevoiţi să ieşiţi în locuri publice – păstraţi distanţa de 1 metru între persoane! Spălaţi-vă cât mai des pe mâini!

Potrivit tv8.md, în conformitate cu decizia autorităților, de duminica trecută toate cursele avia din și spre Republica Moldova au fost oprite. Totuși, de atunci Ministerul de Externe a facilitat revenirea în țară a peste 450 de persoane, fiind organizate curse charter din țări precum Austria, Israel și Egipt. Pe 24 şi 25 martie urmau să aterizeze curse de la Paris, pe 25 martie – de la Londra; pe 26 martie – de la Istanbul şi Moscova.

După ce ajung în țară, oamenii trebuie să stea în autoizolare, inclusiv izolare şi de membrii familiilor, timp de 2 săptămâni. Amenda pentru nerespectarea regimului de carantină este de 25 de mii de lei, pentru persoanele fizice.

 

Distribuie

Lasă un răspuns