Situaţia din R.Moldova văzută de cetăţeni şi de autorităţi

În topul celor mai mari probleme cu care se confruntă cetățenii din Republica Moldova intră şomajul, corupţia, salariile mici, sărăcia, pensiile mici, emigraţia, criza politică, criza economică, puterea executivă ineficientă. Cel puțin asta arată rezultatele sondajului recent făcut de compania “Magenta”, la solicitarea Centrului de Informare și Documentare NATO din RM.

Guvernarea, dacă judecăm chiar după raportul prim-ministrului Pavel Filip la doi ani de la investirea în funcţie, apreciază situaţia în termini optimişti. În opinia premierului economia ţării se dezvoltă în mod normal (creșterea economică anuală este de circa 4%), s-a majorat substanțial volumul veniturilor la bugetul de stat, se face mult pentru confortul antreprenorilor și asanarea sectorului bancar, a crescut salariul mediu pe economie, se realizează reforma sistemului de pensii, sistemelor de sănătate şi educaţie. Este în toi reforma justiției și luptei cu corupția, astfel încât toți cetățenii să fie egali în fața legii și să fie restabilită încrederea oamenilor în sistemul de justiție, a susţinut Pavel Filip.

Sondajul a fost realizat în perioada noiembrie 2017 – ianuarie 2018, pe un eșantion de 2282 de persoane. Marja de eroare este de 2,1 %.

Distribuie

Lasă un răspuns