Sistemul medical din Republica Moldova ar fi pregătit pentru a face față la aproximativ 4000 de cazuri active de îmbolnăviri cu Covid-29

Sistemul medical din Republica Moldova ar fi pregătit pentru a face față la aproximativ 4000 de cazuri active de îmbolnăviri cu Covid-29. Declarațiile au fost făcute de către premierul Ion Chicu în cadrul emisiunii Politica de la TV8.

„Actualmente, sistemul nostru medical poate asigura tratamentul când avem nu mai mult de 4000 cazuri active în sistem și cu rata de 20% , care ar fi în stare gravă.

În același timp, prim-minsitrul a declarat că țara dispunde 15 000 de teste pentru coronavirus.

„La ora actuală, în țară sunt peste 15 mii de teste. Astăzi am semnat un contract cu o companie chineză pentru livrarea a 100 de mii de teste suplimentare cu livrarea către 15 aprilie. Între timp, până atunci, în țară intră teste”, a declarat Chicu.

Totodată, Chicu semnalează că deși avem teste suficiente, nu am laboratoare îndeajuns.

„Noi altă problemă avrm, nu ne-am îngrijit să avem laboratoare în toți acești ani. Două companii private au zis că au capacitatea de testare a câte 1000 de teste pe zi. De asemenea, mai avem și sistemul public, ANSP, care tot face teste. În situații mai serioase, avem capacitatea de a face maxim 2500 de teste pe zi.

În cadrul emisiunii, Ion Chicu a menționat că 7 persoane din sistemul medical, infectate cu coronavirus, sunt de la Spitalul de Psihiatrie, spital unde nu sunt duşi şi nu sunt trataţi suspecţii sau confirmaţii cu Covid-19.

Sursa: unimedia.info
Distribuie

Lasă un răspuns