Siguranța noastră e în mâinile noastre

Acum câteva luni, mai multe locuințe din or. Rezina au fost prădate. Furturile, de regulă, aveau loc în timpul zilei, hoții preferând locuințele lăsate fără supraveghere. Veaceslav Dascăl, șeful Secției Securitate Publică a Inspectoratului de Poliție Rezina consideră că în depășirea acestei probleme o  soluție ar fi organizarea în localități a sectoarelor ”Supraveghere de vecinătate”.

Recent în satul Cuizăuca, Rezina a avut loc oficializarea celui de al treilea sector de supraveghere de vecinătate, staff-ul căruia este amplasat în incinta LT “Ion Creangă”.

La eveniment au participat mulți săteni în frunte cu primarul Ion Țurcan, factori de decizie din raion și din Chișinău.    

Sătenii au fost informați despre obiectivele proiectului ”Supraveghere de vecinătate”, care prevăd promovarea măsurilor de prevenire a acțiunilor antisociale, crearea unui mediu mai sigur pentru comunitate, dezvoltarea spiritului de iniţiativă al cetățenilor, stabilirea unui dialog benefic între Poliţie, populaţie și autoritățile publice locale.

A fost semnat acordul-contract de colaborare între IP Rezina, primărie şi liderul sectorului de supraveghere de vecinătate Vasile Bârcă. Sursa foto: consiliu.rezina.md.

Programul “Supraveghere de vecinătate” este un model de conviețuire econom şi eficient, bazat pe sentimentul de solidaritate a consătenilor, cât și pe ajutorul reciproc, scopul final fiind sporirea gradului de securitate şi prevenire a infracţionalităţii la nivel de comunitate.

Până acum în raionul Rezina au fost constituite 54 de sectoare de supraveghere de vecinătate, care conlucrează activ cu Inspectoratul de Poliţie Rezina, a accentuat V. Dascăl.

 Ion Perciun                                    

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns