Şi picii din Mateuţi sunt educaţi în condiţii moderne graţie Guvernului României

În anul 2016, primăria satului Mateuți a depus la Fondul de Investiții Sociale din Moldova (FISM) un concept de proiect, solicitând finanțarea reconstrucției clădirii grădiniței de copii. Proiectul a fost acceptat şi finanţat de către Guvernul României, care a alocat în acest scop 2 500 000 lei.

La moment lucrările sunt finisate, clădirea a fost renovată de la podele până la acoperiş. Angajatele şi copiii au cele mai bune condiții pentru muncă şi educație, ne-a relatat Angela Ursachi, primara localităţii.

Potrivit sursei, la lucrările de amenajare a curții și pavilioanelor au dat o mână de ajutor în mod voluntar mai mulți consăteni, cărora administraţia satului le este profund recunoscătoare.

În paralel cu reconstrucția clădirii, cu susținerea și ajutorul colectivului și consătenilor, am reușit să atragem investiții şi în cadrul altui proiect: ”Instalarea panourilor solare pentru prepararea apei calde menajere la Grădinița de copii din s. Mateuți”, acesta fiind finanțat de către  Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

Astfel, astăzi în grădiniță există condiţii moderne pentru activitatea a 3 grupe de preşcolari. Fiecare grupă are încăpere pentru activități, dormitor, mini-spălătorie pentru veselă, grup sanitar, sală de primire și vestiar. Mini-spălătoriile pentru veselă și grupurile sanitare, grație panourilor solare, sunt asigurate permanent cu apă caldă, în grupurile sanitare sunt instalate căzi pentru spălatul picioarelor”, ne-a relatat Angela Ursachi, primara satului Mateuţi.

Reporter “C”

Distribuie

Lasă un răspuns