Şi Guvernul a reacţionat la problema familiei Burlacu din Lipceni

Familia lui Octavian şi Elenei Burlacu din Lipceni, raionul Rezina, cu doi copii, va primi de la Guvern 172 de mii de lei. Suma este destinată pentru procurarea unei case în locul celei care a fost devastată în august 2015 de un incendiu.

O hotărâre pe acest subiect a fost adoptată în şedinţa Executivului din săptămâna curentă.

CUVÂNTUL aminteşte, că cei doi copii în vârstă de 3 şi 8 ani ai familiei Burlacu şi o rudă a lor în vârstă de 12 ani se aflau în casă când a izbucnit incendiul şi au suferit arsuri extrem de grave, fiind salvaţi de către vecini. Ulterior mai mult timp ei s-au aflat în Spitalul Clinic Republican „Emilian Coţaga” din Chişinău.

Atunci săptămânalul CUVÂNTUL s-a adresat cu un apel către agenţii economici, oamenii de bună credinţă din regiunea Orhei de a întinde o mână de ajutor familiei Burlacu, apel la care a reacţionat mai multă lume. Conform afirmaţiilor primarului de Lipceni Aurel Pleşco, prim-ministrul Valeriu Streleţ a informat la acel moment Primăria că problema familiei Burlacu a fost luată la evidenţă de Guvern şi se caută posibilităţi pentru soluţionarea ei.

Tudor Iaşcenco 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns