Şi fetele vor la armată

Mai multe tinere din raionul Şoldăneşti şi-au demonstrat pregătirea fizică de rând cu flăcăii încadrați în concursul dedicat Zilei recrutului. Deşi oficial nu au putut fi încadrate în competiţii, fetele au alergat împreună cu băieţii pe distanța de 100 metri. În total, la eveniment, au participat 110 tineri din localităţile raionului Şoldăneşti.

Ziua recrutului din primăvara acestui an a adunat pe terenul sportiv din satul Olişcani tineri din 19 primării. Băieţii s-au întrecut la diferite probe sportive.

Conform rezultatelor competiţiilor, la alergarea pe distanţa de 100 m, cea mai rapidă dintre fete a fost Claudia Ştefârţă din Poiana. Printre flăcăi, cel mai bun rezultat la această probă l-a înregistrat Andrei Bulat din Şoldăneşti. Iar la 1000 metri, cel mai rapid a fost Petru Paierele din satul Vadul Rașcov.

La bara fixă, cel mai rezistent, având cele mai multe ridicări, a fost Ion Iancu din Găuzeni. Aruncarea grenadei a fost o altă probă tradiţională la care s-a evidenţiat Andrei Rusu din centrul raional.

Tragerea otgonului i-a pus la grea încercare pe recruţi. A învins echipa din Şoldăneşti.

Cei prezenţi la competiţii au avut parte şi de un show militar cu participarea ostaşilor din Brigada cu destinaţie specială din orașul Bălți.

Potrivit informaţiilor oficiale, în această primăvară, 36 de tineri din raionul Şoldăneşti urmează să fie înrolaţi în rândurile Armatei Naţionale.

Natalia Rotari

Distribuie

Lasă un răspuns