Serviciul Pază al MAI nu are dreptul să utilizeze girofare

Judecătoria Centru a respins cererile de chemare în judecată a MAI și întreprinderii de stat Servicii Pază a MAI împotriva Consiliului Concurenței, precum și cererea de anulare a deciziei, prin care Consiliul a interzis structurii de pază să folosească pe automobile semnale sonore luminoase, relatează www.deschide.md.

Plenul Consiliului Concurenței a constatat, în iunie anul trecut, că Ministerul Afacerilor Interne încalcă Legea Concurenței prin faptul că admite folosirea semnelor luminoase, giratorii de culoare albastră și roșie, cu semnale sonore speciale pe automobilele din dotarea întreprinderii de stat Servicii Pază. Conform deciziei de atunci, întreprinderea a fost obligată să le dezinstaleze de pe autovehiculele din dotare, deoarece astfel beneficiază de condiții privilegiate față de concurenții de pe piață, care prestează servicii de pază similare, transmite bizlaw.

Întreprinderea de stat activează acum în baza contractelor pe care le poate încheia cu persoane fizice și juridice care solicită supraveghere, însoțire și pază.

Foto simbol: YouTube

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns