Sergiu Purice, unul dintre cei mai buni antrenori din republică

Sergiu Purice, antrenorul clubului “Karate-Kay” din Rezina a fost declarat unul dintre trei cei mai buni antrenori din cadrul Federaţiei de Karate Shotocan din Republica Moldova.

Din federaţie fac parte 6 cluburi. Nominalizarea s-a făcut în cadrul celui de-al 37-lea cantonament al membrilor cluburilor, desfăşurat recent în sala de sport a Universităţii de Stat din Moldova, în baza rezultatelor înregistrate de discipolii cluburilor şi antrenori la campionatele europene şi mondiale la această probă.

Sergiu Purice este fondatorul şi antrenorul clubului “Karate-Kay” mai bine de două decenii. În acest răstimp dânsul şi discipolii săi au câştigat la campionatele naţionale, europene şi mondiale o colecţie impresionantă de medalii. De exemplu, în lotul naţional, din 24 de sportivi care au apărat culorile Republicii Moldova la cel de-al 25-lea Campionat Mondial de Karate Shotocan și Ediția a 25-a a Cupei Mondiale la Karate Shotocan, care s-au desfășurat în octombrie c. în orașul Eger, Ungaria, 13 au reprezentat clubul “Karate-Kay”. Discipolii lui Sergiu Purice au câştigat 11 medalii şi locul V în clasamentul pe echipe. Iar în total la aceste competiţii au participat selecţionatele a 45 de ţări.

Sergiu Purice este şi un sportiv de performanţă, ocupând locuri de frunte la competiţiile republicane şi internaţionale, fiind astfel un bun exemplu pentru discipolii săi. Dânsul este invitat deseori să desfăşoare master-class-uri, seminare şi antrenamente. 

În imagine: Maestrul în Sport, antrenorul karatiștilor din Rezina, Sergiu Purice, desfăşurând un antrenament-seminar în Molovata Nouă, raionul Dubăsari.

Tudor Codreanu

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns