Sergiu Cebotari, fostul angajat al Poștei Moldovei, care a făcut dezvăluiri despre schemele de contrabandă cu anabolizante, a fost achitat

Magistrații Curții de Apel Chișinău au luat decizia de a-l achita în ambele cauze penale pornite pe numele fostului angajat al Poștei Moldovei, Sergiu Cebotari, care a făcut mai multe dezvăluiri despre o schemă de trafic cu anabolizante și la mijlocul lunii martie curent a fost condamnat la opt ani de închisoare, cu executare, într-un dosar penal pentru delapidarea averii străine și folosirea muncii forțate.

Însuși Sergiu Cebotari nu s-a prezentat la ședința de judecată, deoarece se afla peste hotarele țării, unde a emigrat înainte de a fi condamnat. Foto UNIMEDIA.

Sergiu Cebotari afirma că a descoperit o schemă de contrabandă cu anabolizante încă în anul 2012, fapt pentru care ar fi rămas fără funcţie. Atunci, Sergiu Cebotari spunea că şefii instituţiei nu doar sunt la curent, dar chiar controlează afacerea ilegală. Potrivit lui Cebotari, anabolizantele erau camuflate în colete cu etichetă „Сărţi” sau „Broşuri”.

 

Distribuie

Lasă un răspuns