Sensul giratoriu din intersecția bd. Kiev şi Moscova cu Alecu Russo va fi înlăturat și înlocuit cu un semafor inteligent!

După ce a fost analizat un timp îndelungat de către experți, sensul giratoriu de la intersecția străzilor Alecu Russo, Bogdan Voievod, bd. Kiev şi Moscova, ar putea fi eliminat! Municipalitatea intenționează să instaleze un semafor inteligent ce ar regula fluxul de transport și ar dizolva ambuteiajele.

Anunțul a fost făcut în dimineața zilei de astăzi, 16 decembrie, în cadrul ședinței săptămânale a Consiliului Municipal.

Conform specialiștilor din grupul de lucru format, în această zonă se înregistrează ambuteiaje mari în orele de vârf, mai ales dimineața, fluxul de vehicule venind dinspre str. Alecu Russo. La fel a fost luat în considerare și fluxul de pietoni și locurile amenajate pentru parcare din perimetru.

După un dialog, responsabilii de la Primărie au decis că urmează să fie aprobat bugetul noului proiect pentru un semafor inteligent. Ulterior, proiectul va fi dat în lucru, iar primul semafor ce ar veni să soluționeze problema ambuteiajelor, ar putea să apară în primăvara anului 2020.

Viceprimarul Victor Chironda, a menționat că există disponibilitatea unui expert din Rusia, care ar putea interveni cu consultanța de specialitate în domeniul amenajării benzilor dedicate.

Prioritizarea transportului public ar genera un impuls și pentru astfel de situații, într-un program mai mare, ar stimula oamenii să folosească transportul public și să mai renunțe la propriile automobile”, a menționat Chironda.

Sursa: autoexpert.md

Distribuie

Lasă un răspuns