Selectarea antreprenorului a fost problematică

Stimată redacţie! În anul curent CUVÂNTUL a publicat multe articole despre starea drumurilor locale din raionul Rezina şi cum se cheltuie banii pub-lici destinaţi pentru construcţia, reparaţia şi întreţinerea acestor drumuri, a infrastructurii rutiere, inclusiv din teritoriul comunei Rezina. Primarul oraşului Rezina, Simion Tatarov, în câteva rânduri a informat orăşenii că anul acesta în sfârşit va fi reconstruit bulevardul Şciusev pentru a asigura condiţii normale de circulaţie şi staţionare a transportului pe această arteră rutieră foarte aglomerată. S-a precizat că a fost alocată şi suma necesară pentru aceste lucrări, dar se încheie anul şi pe bulevard nu se vede nicio schimbare în acest sens. De ce?

V. Ţurcanu, pensionar, or. Rezina

 

Solicitat să informeze cititorii ziarului despre situaţia în domeniu, primarul oraşului Rezina, Simion Tatarov ne-a răspuns următoarele:

„În anul curent, pentru reparaţia şi întreţinerea drumurilor din perimetrul comunei Rezina au fost alocaţi 1 mln 836 mii 146 lei. Cu aceste resurse am planificat să reparăm străzile Nistreană şi Pavlov din Stohnaia, dar şi un segment al bd. Şciusev. Până acum au fost reparate străzile Nistreană şi Pavlov, pentru ce au fost cheltuiţi 202 429 lei.

Pentru reparaţia bulevardului Şciusev din bugetul de stat au fost alocaţi 1,63 mln lei. Pe 24 august a avut loc concursul cererilor ofertelor de preţuri, la care au participat numai doi agenţi economici, din care motiv procedura de achiziţii a fost anulată. Al doilea concurs a fost stabilit pentru data de 25 septembrie c. De data aceasta la licitaţie au participat 4 agenţi economici. Dar rezultatele concursului încă nu le avem. Sperăm să reuşim până la îngheţuri să efectuăm lucrările planificate”, a menţionat primarul.

Din partea redacţiei:

   Din anul 2017, conform modificărilor operate în Legea Fondului Rutier şi Legea Finanţelor Publice Locale, lucrările de reparaţie şi întreţinere a drumurilor locale, străzilor şi drumurilor comunale sunt finanţate în mod direct din Bugetul de Stat. Resursele alocate trebuie neapărat utilizate în anul respectiv, transferarea lor pe alt an nu se admite.

Aşa arată în prezent bulevardul Şciusev.

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns